TALENT STAGE VIII

DAILY MONDAY, IDEK, ARSENIC MOTION
Date : 23 / Jan / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR , ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 5
VVK VIA BANDS

TALENT STAGE VIII

VVK: € 5 | DEUR: € 5

De achtste editie van de Talent Stage! De Talent Stage is de plek voor jonge bands om zich te laten zien. Tijdens de eerste editie stond Lucas Hamming op het podium en die kennen we nu natuurlijk allemaal van o.a. ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’, huisband van De Wereld Draait Door en zijn succesvolle eerste album ‘HAM’ .

IDEK
IDEK. (Kleur)

Biografie IDEK

IDEK. is een experimentele metalband uit Flevoland. De band is opgericht door Matthew Op’t Eijnde en Yaresh Soekhlal, vanuit de gedachte om de muziek te schrijven die ze altijd al hadden willen maken. Harprit Bola (Amongst the Unbroken) kwam al snel bij de band en niet lang daarna voegden de veteraan John Russchen (Gottlieb) en nieuweling Kaya Bax zich bij de groep. Hiermee is IDEK. een 5-koppig monster met een heerlijke balans van oud, nieuw en verschillende stijlen geworden. Deze combinatie van talent resulteert in gekke, zware, pompende riffs, gecombineerd met jazzy grooves, blues, een vleugje humor en eigenlijk gewoon alle stijlen die je je maar kan voorstellen. Hetdraait allemaal om creatieve vrijheid en lef hebben. Ondanks deze variatie, heeft de band toch een hele uitgesproken persoonlijkheid die ze maar al te graag aan de wereld willen laten zien. Met de grote variatie en combinaties in hun muziek, wil IDEK. de metal scene in Flevoland laten zien dat er geen regels zijn en hopen daarmee nieuw leven in Flevolandse metal te blazen. Op dit moment is de band bezig met schrijven en opnemen van hun eerste EP, die je begin volgend jaar kan verwachten.


DAILY MONDAY
daily monday

Biografie Daily Monday

De band is door de artistieke waaghalzen Dennis Hooijenga, Tim Kooijman, Stefan Broeder en Daan Swart als studioproject opgestart. Nu wagen wij ons op het podium om te delen wat wij hebben ondervonden; een rockvibe met een diepe lading. Wij willen uitstralen dat in deze tijd muziek weer eigen moet zijn, puur en rauw. Wij schrijven over liefde, over zomer en hoe heerlijk het leven is, en hoe dat soms ook helaas niet het geval is.

Muzikant en schrijver Tim Kooijman studeerde kunst en cultuur in Almere, waar hij is opgegroeid. Op zijn 14e pakte hij voor het eerst een gitaar op en heeft deze sindsdien niet meer laten liggen. Twee jaar geleden ontmoette hij Dennis Hooijenga, online marketeer en ervaren muzikant die graag een project wilde beginnen. Na een kleine studiotijd met Dennis vroeg Tim of drummer en goede vriend Daan Swart, die in eerdere formaties voor hem had gedrumd, zich bij de kersverse band zonder naam wilde voegen en de studio in wilde duiken voor wat muzikale experimenten. Echter in een aantal nummers miste toch de ondersteunende pianopartijen die een andere sound moesten krijgen dan een doorsnee pianist zou spelen. Zo kwam Dennis uit op pianist en bassist Stefan Broeder, die op het conservatorium een tijdlang geschoold is en graag wilde weten hoe hij een bijdrage kon leveren. De bezetting was compleet en na de eerste opnames en sessies werd een nieuwe indierockformatie geboren.

 


ARSENIC MOTION
arsenic motion

Biografie Arsenic Motion

Arsenic Motion is a two headed rock project that started in the summer of 2014. Their style is best described as a mixture of different kinds of rock music.


 

Links
Website Talent Academy
Facebook IDEK
Facebook Daily Monday
Facebook Arsenic Motion