STADSRAPPER 2015 MET RONNIE FLEX

AN, DOOMINOO, LIL MG, SALLIE E, STEELO & WEBZTER
Date : 18 / Apr / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR 16+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Prijs : VVK €5 / DEUR €8

STADSRAPPER 2015 MET RONNIE FLEX

VVK €5 / DEUR €8
Wie wordt de nieuwe stadsrapper van Almere? Talent Academy, onderdeel van poppodium de Meester, organiseert de stadsrapper competitie.  Tijdens de finale wordt de nieuwe stadsrapper gekozen door een onafhankelijke jury. Tim Calis, oud stadsrapper, begeleid de jongeren en stoomt ze klaar tijdens workshops voorafgaand de finale! De finalisten van 2015 zijn: AN, Doominoo, Lil MG, Sallie E, Steelo en Webzter.

FINALISTEN STADSRAPPER 2015

Biografie finalisten stadsrapper 2015

Zaterdag 18 april 2015: de finale van Stadsrapper 2015! Zes jonge talenten strijden voor de titel ‘Stadsrapper Almere 2015’. Daarmee winnen ze niet alleen de titel voor een jaar lang, maar ook een hoop prijzen, waaronder een optreden op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Flevoland, een professionele fotoshoot en optredens. Wie zijn de deelnemers en waarom doen ze mee? Wij stellen ze jullie aan jullie voor!

Stadsrapper is opnieuw opgestart in 2013 onder Talent Academy, onderdeel van poppodium de Meester. Onder leiding van Tim Calis worden de jonge raptalenten klaar gestoomd voor de grote finale om de stadsrapper te mogen worden. Tijdens de finale krijgen ze ook nog een masterclass van Ronnie Flex, die ’s avonds tijdens het juryberaad ook nog laat zien waarom hij nu aan de top staat.

Wouter Birkhoff – Webzter

Webzter´Bijna 2 jaar geleden begon ik met rappen, toen ik in de zesde van de middelbare school zat. Ik zag het altijd als een hobby, dus heb ik er nog niet veel mee gedaan. Ik heb meegedaan met de talentenjacht Pearl, heb samengewerkt met Krankjoram en ik ben op dit moment bezig met een project samen met DJ Dynabasz. Deelname aan de stadsrapper was voor mij voornamelijk om te leren van andere rappers en te kijken hoe ik er voor sta. Als ik stadsrapper zou worden, zou ik proberen om meer op te treden en met meer producers willen te werken.

 

 

 

 


Miguel Napo – Lil MG

Miguel Giovanni Napo is geboren op 12 Mei 1993 (Suriname, Paramaribo). Zijn artiestennaam is Lil MG. Hij is een rapper/zanger die al sinds zijn 9e muziek maakt. Voordat hij begon te rappen was hij lid van brassband: The Originals. Op 15 Jarige Leeftijd begon hij covers te rappen van artiesten waar hij naar opkeek zoals: Eazy-E, Lil Wayne & Eminem. Hij deed mee met muziekprojecten en ontwikkelde zich al snel als Artiest. In 2009 begon hij met het uploaden van tracks via Hyves en kreeg naam bij publiek. De nummers: ‘Ik vindt het jammer’, ‘Till I’m Gone’ en Dreaming hadden bij elkaar meer dan 14000 plays. Op deze 3 nummers stonden featurings van zijn neven: Dami & Arra. Lil MG nam zijn neefjes onder zijn hoede en zo kwam hij op het idee om in 2010 YOUNG DOBE op te starten. Momenteel is Lil MG bezig met een tweede EP genaamd 3D. De titel heeft te maken met alles wat hij van dichtbij heeft meegemaakt.
Lil MG

´Stadsrapper winnen zou voor mij een opstapje kunnen zijn naar wat ik wil bereiken als muzikant.
Ik heb altijd al willen staan op de hoofdpodium van het bevrijdingsfestival, dus mocht ik winnen is 1 van me goals behaald. Ik geloof in mezelf en ik ben een harde werker dus de titel is niet het enige wat ik aangrijp maar ook alles wat erbij komt kijken! Geloof jij ook in mij? Kom mij dan aanmoedigen!´

 

 

 

 

Dominique Bijpost – Doominoo

Dominique Bijpost (Doominoo), geboren in Alkmaar op 7 oktober 1994 is in 2006 begonnen met het maken van zijn eigen nummers op instrumentale van bekende artiesten. De inmiddels 20 jarige rapper groeide op in een klein stadje genaamdSchagen. Als kleine dorpsjongen was hij altijd fanatiek als het ging om voetballen, een droom die nooit is uitgekomen, want in 2004 kreeg hij het bericht dat zijn heupen een afwijking hadden. Maar zo positief als hij zelf was had hij een nieuwe hobby gevonden, een nieuwe passie en dat was muziek. Vaak ging hij in zijn rolstoel of op zijn krukken naar de overkant van de straat om bij zijn oom naar muziek te luisteren. Vooral de DVD, ‘The up in smoke tour‘ inspireerde hem het meeste. Het ging van luisteren, naar het vertalen van de Engelse teksten tot hij in 2006 besloot zijn eigen teksten te schrijven op de instrumentale van zijn favorieten artiesten. Al snel kwam de jonge rapper er achter dat het geheel in zijn straatje lag, hij spaarde al zijn zakgeld op en kocht zo zijn eerste microfoon en begon zichzelf op te nemen. In het stadje waar hij woonde bleef het ook zeker niet onopgemerkt dat er een nieuwe rapper was. In 2007 verhuisde de jonge rapper naar Almere wegens de scheiding van zijn ouders, een nieuwe start met nieuwe kansen. Hij ging naar een nieuwe school, kreeg nieuwe vrienden en deed zijn eerste optredens op zijn middelbare school. Ook in een nieuwe stad bleef hij niet onopgemerkt, al snel trad hij vaker op en werd hij vaker gezien.Doominoo

Door de jaren heen boekte hij veel vooruitgang, zijn muziek werd geplaatst op meerdere site’s en liepen de downloads van zijn liedjes elke dag op. 28 november 2014 heeft Doominoo zijn eerste EP uitgebracht genaamd ‘Op Zoek’.

De plaat is nu te beluisteren op zijn Souncloud en ook is een fysiek exemplaar van de EP te verkrijgen.

De reden waarom de jonge artiest stadsrapper wil worden is grotendeels voor zijn vader. Samen met zijn vader heeft hij veel meegemaakt in het dorp/stadje waar de jonge rapper is opgegroeid en hij wilt graag dat zijn vader met trots meekijkt vanaf boven. De jonge rapper heeft veel voor almere gedaan en almere ook heel veel terug.

‘Zonder de kansen die almere mij gegeven heeft stond ik hier vandaag niet’
‘Van het dorp naar de stad’
‘Van de bodem naar de bühne’ 

 

 

 

Angelo Muzo – AN

Angelo Muzo, ook bekend via zijn artiesten naam AN, is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. De Almeerse rapper is begonnen met rappen ANop zijn elfde en dit werd vaak uitgeoefend tijdens zogehete “battles”, waarin twee rappers tegen elkaar op gaan om te kijken wie lyricaal het beste is. Na dit ongeveer 4 jaar gedaan te hebben heeft hij besloten om ook daadwerkelijke nummers te gaan schrijven en op te nemen in de studio. Dit is uiteindelijk verwaterd wegens gebrek aan geloof. Acht jaar later heeft hij toch besloten om zijn droom te achtervolgen en heeft eind 2014 zijn eerste EP gereleased genaamd “AN19″. Nu focust hij zich erop om ook het gedeelte podiumtechniek een opwarmer te geven zodat hij zijn kunst in de toekomst optimaal kan uiten. AN: “Als ik stadsrapper word weet ik zeker dat ik het rappen binnen Almere een opfrissertje kan geven doormede een nieuwe sound waarmee ik Almere zeer zeker op de kaart zal zetten. En als ik het niet wordt, zal ik dat alsnog doen”.

 

 

 

Salaheddine EL Kaddouri – Sallie E

Sallie E (Salaheddine EL Kaddouri) is een 21 jarige rapper uit Almere. Zijn passie voor hiphop ontdekte hij ongeveer tien jaar geleden toen hij na het rappen van andermans teksten zijn eigen begon te schrijven. Vier jaar geleden werd hier harder aan gewerkt met de hulp van producer Irsjaad Ketwaru en het resultaat was een mixtape die in 2013 uit werd gebracht: De Basis. Met een nummer daaruit is Sallie E winnaar geworden van het Kempenaar Festival 2014. Meedoen aan de Stadsrapper competitie is een manier voor Sallie om extra motivatie te krijgen. Het is een manier om banden te scheppen met andere Almeerse rappers en samen iets voor elkaar en Almere te kunnen betekenen. Sallie E

Het winnen van de competitie zou een mooi platform creëren om een positieve boodschap te verspreiden. Wat deze boodschap inhoud kun je bij de finale van Stadsrapper 2015 horen!

 

 

 

 

 

 

 

Youri de Bie – Steelo Steelo
Ik ben begonnen met rappen toen ik een jaar of 12 was en terecht kwam bij jongerencentrum Trapnotov en Psicho. Daaruit is een groep ontstaan genaamd: De Jeugd Van Morgen, waar ik vandaag de dag nog steeds deel van uitmaak. Ik heb zo mijn eigen stijl ontwikkeld daar en heb verschillende dingen geprobeerd. Wat ik vooral wil bereiken met mijn muziek, is een boodschap overbrengen wat mensen laat nadenken en beseffen over bepaalde situaties die ik beschrijf. Daarbij ben ik winnaar van Pearl 2014.

RONNIE FLEX

ronnieflex

Biografie Ronnie Flex

Ronnie Flex is een man met een plan, een duidelijk omlijnt en uiterst concreet plan. Hij draagt het al jaren met hem mee en hij ziet het plan zo duidelijk voor zijn ogen dat de realisering ervan voor hem het simpelweg volgen van de stappen is die hij in zijn hoofd al ontelbare keren genomen heeft. Het is het plan dat de jonge Capellenaar motiveert honderden beats te maken, eindeloos aan zijn raps te schaven en voortdurend te proberen producties nog beter, strakker en veelzijdiger te maken.

Ronnie Flex heeft een plan. Dat plan is de grootste hiphopper te worden die Nederland ooit gezien heeft.

Flex werkt hard aan zijn debuut album, dat gereleased zal worden op Nederlands meest gerenommeerde hip hop label, Top Notch. Het geluid zal in het verlengde liggen van dat wat te horen was op “Allermooiste Feestje” van Mr Polska, het succesvolle nummer waarop Flex een feature had maar met meer van het onmiskenbare Ronnie Flex geluid. Productie is in handen van Flex en Boaz v/d Beatz., een combinatie die garant staat voor vooruitstrevende maar melodieuze hip hop – met een goede dosis grime en dubstep erin gedumpt.

Ronnie Flex werd geboren in 1992 in het Havenziekenhuis in Rotterdam als Ronell Langston Plasschaert. Muziek wordt er met de paplepel ingegoten want hij heeft muzikale ouders (moeder zingt en speelt piano, vader produceert). Dit zorgt ervoor dat hij als kleine peuter stuitert op beats van Dr Dre en een uitgebalanceerd dieet van DJ Premier, Biggie en Motown krijgt. Vanaf zijn 14e begint het in jonge Flex te kriebelen en begint hij beats te maken en raps te schrijven. Dat gaat hem goed af, heel erg goed zelfs. Het leidt tot zijn eerste groep “Jupiter Bwois” (oorspronkelijk Jupiter Negers). Die groep zorgt dat Flex’s talenten al gauw aandacht krijgen en binnen korte tijd werkt hij mee aan het album van Gers Pardoel. ‘Bwois zet er een punt achter en Ronnie Flex besluit solo verder te gaan. De leerling van de Pop academie ROC Zadkine neemt deel aan de High School Music Competition wat uitmondt in een finaleplaats. Ook de finale van de Grote Prijs Van Nederland wordt behaald. Ronnie Flex de solo artiest is een feit.

En waar ligt het einddoel? Met de release van het eerste album is het weer een stap dichterbij. Flex heeft het talent en de focus die nodig is om te worden wat hij altijd al wilde, nu kost het alleen nog maar tijd. Geef hem dat en het plan is niet langer een plan maar werkelijkheid. De onmiskenbare werkelijkheid dat Ronnie Flex de grootste hiphopper is die Nederland ooit gezien heeft.

Links
Website Stadsrapper
Website Talent Academy
Website Ronnie Flex