SCHEMERLAMP FESTIVAL

MARCEL VEENENDAAL, WILL KNOX (UK), CHARL DELEMARRE, MIDAS, VALENTINA ELÈNI, ANNA RUNE
Date : 13 / Feb / 2016
Tijd : 19:00 UUR Aanvang: 19.30 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal, bar en kleine zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 9 | DEUR: € 12
Uitverkocht

SCHEMERLAMP FESTIVAL: O.A. MARCEL VEENENDAAL

VVK: € 9 | DEUR: € 12

Knusse huiskamers, akoestische muziek en singer-songwriters; dat is het recept voor het Schemerlamp Festival. Niemand minder dan Marcel Veenendaal, Will Knox (UK), Charl Delemarre en Midas staan geprogrammeerd. Voor de vrouwelijke touch hebben wij Valentina Elèni en Anna Rune gevraagd en beide zijn toevallig ook nog bekend van het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’.  

MARCEL VEENENDAAL 

marcel

Biografie Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal is geboren op 13 april 1982. In 2004 deed hij mee aan het programma Sterrenjacht, daar is hij tweede geworden. In 2009 besloot Tim Akkerman om uit de band Di-Rect te stappen en de overgebleven drie bandleden besloten een programma te starten: Wie is Di-Rect?, om een nieuwe leadzanger te zoeken. Marcel deed mee en in de finale hebben ze hem uitgekozen om Tim te vervangen.

WILL KNOX

will knox

Biografie Will Knox

De Britse singer-songwriter Will Knox combineert akoestische met elektronische composities. De creativiteit van deze muzikant zie en hoor je terug op zijn laatste EP ‘Lexicon’. De vijf nummers tellende plaat werd namelijk ook als stripboek en app uitgebracht. De illustraties gaan prachtig samen met zijn verhalende liedjes. Op dit moment werkt hij aan zijn tweede album ‘The River Ink’, die later dit jaar moet verschijnen. Hij is hiervoor de samenwerking aangegaan met Peter Gordeno (Depeche Mode, The Whoe), Charlie Midnight (James Brown, Joni Mitchell) en Marcus Killian (Lionel Richie, Kaiser Chiefs).

CHARL DELEMARRE

charl delemarre

Biografie Charl Delemarre

Charl Delemarre is 21 jaar en afkomstig uit het Milsbeek. Na het afronden van zijn Havo-opleiding bond hij zijn koffers op een motor om van Zuid-India naar de Himalaya te rijden. Sindsdien houdt de Limburger zich alleen nog maar bezig met de muziek. Hij organiseert Zomersessies, Jamsessies en geeft piano- en bandcoaching.

Uiteraard treedt Charl zelf ook op. Dit doet hij niet alleen als singer-songwriter, maar ook met zijn band ‘The Reflecting Elephants’, waarvoor hij ook alle nummers schreef en componeerde. Bij het schrijven van deze nummers putte hij vooral uit ervaringen die hij opdeed bij zijn reis door India.

Via de muziek uit Delemarre de verhalen en zijn gevoelens. Die kan hij namelijk pas echt verwerken en overbrengen als ze vertaald zijn naar  muziek. Zo schrijft hij over de rijkdom en armoede in India, maar ook over het contrast met Nederland. Daar rennen mensen volgens hem vaak zonder pauzes door het leven en zijn mensen soms zo “verstrikt zijn in hun eigen werkelijkheid dat ze falen schoonheid te zien”.

MIDAS

midas2

Biografie Midas

Midas begon als lid van de band The Fudge, maar richt zich tegenwoordig volledig op zijn solowerk. Hoe dat klinkt? Folkmuziek geïnspireerd door de sixties. Zijn stem schakelt moeiteloos van lage naar hoge registers en zijn gitaarspel is zowel strak als impulsief. Om inspiratie op te doen voor zijn nieuwe album trok hij door Spanje en Amerika. Het album moet begin 2016 verschijnen.

VALENTINA ELÈNI

valentina eleni

Biografie Valentina Elèni

Zodra Valentina de ruimte met haar klanken vult weet je dat er een groot hart en een rijk gevoelsleven in haar schuilt. Met haar Nederlandstalige teksten is ze het ene moment poëtisch en neemt dan weer geen blad voor de mond. Gewapend met haar looping station creëert ze laag voor laag bijzondere composities. Muziek die je beetpakt en meeneemt!

ANNA RUNE

anne rune

Biografie Anna Rune

U had haar misschien al eerder gezien. Niet bewust, nee, wellicht niet eens fysiek. En toch bekruipt u dat gevoel van vertrouwdheid. Alsof die prille twintiger haar jaren van verdienste al lang verworven heeft. “Een oude ziel schuilt in de met karakter gezegende artieste, dit brengt me in vervoering”, benoemde Gregory Frateur (Dez Mona) dat gevoel over Anna. Ja, zo voelde het volgens u.

Maar er was meer. Een magie die niet te vatten was in woorden, de noten maakten het verhaal. Een ongekende vingervirtuositeit, het perfecte huwelijk met de toetsen, onder het goedkeurende oog van die andere toetsenbezweerder Jef Neve.

De carrière van Anna Rune is net uit de startblokken geschoten, maar in die eerste wervelwind sleurde ze al prijzen mee uit muziekwedstrijden als ‘De Kunstbende 2011’ en ‘Imagine 2012’ of een theatertour met Sioen. De tweede etappe werd net ingezet. Dankzij een succesvolle passage langs het Rotterdams conservatorium en geruggesteund door haar vierkoppige band, staan een bundel nieuwe songs klaar om uw hart en oren te veroveren. Met de nieuwe EP kan eindelijk dat plaatsje in uw kast gevuld worden dat u speciaal voor deze gelegenheid had opengehouden. Want u herkent talent wanneer u het ziet.

– Fabrice Luyckx

Links

Website Marcel Veenendaal (Di-rect)
Website Will Knox
Website Charl Delemarre
Website Midas
Facebook Valentina Elèni
Website Anne Rune