ROOTSRIDERS: TRIBUTE2BOBMARLEY

TROPICAL & ACOUSTIC
Date : 23 / Okt / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR 16+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: € 9 | DEUR: € 12

ROOTSRIDERS: TRIBUTE2BOBMARLEY

VVK: € 9 | DEUR: € 12

Rootsriders, beter bekend van hun Tribute2BobMarley liveshows komen met hun ‘Tropical&acoustic’ tour naar de Meester! Voor de nieuwe tour kiest de band voor een intieme, akoestische opzet om de kracht van Marley’s songteksten nog meer te kunnen laten schitteren. Op de setlist staan wereldberoemde, maar ook minder bekende songs uit de muzikale nalatenschap van de Jamaicaanse reggaelegende.

ROOTSRIDERS

Promobeeld-Bob-Marley-Photo-by-Marcel-van-den-Bergh-1000x692

Biografie Rootsriders

Rootsriders zijn vooral bekend van de Marley tribute shows die onder de naam Bob Marley’s Reggae Night al jaren met succes in de theaters worden geprogrammeerd. Met hun nieuwste theatershow ‘Island In The Sun, a history of Reggae Music’ exploreert de band de onstaansgeschiedenis van de Reggae als fenomeen. Ze gaan in deze muzikale ontdekkingsreis op zoek naar waar Bob Marley de mosterd precies vandaan heeft gehaald…Van de R&B en soulmuziek uit de VS in de jaren 50 en (vroege) jaren 60 tot de Jamaicaanse muzikale invloeden (Ska en Rocksteady) die ervoor zorgden dat in verloop van tijd de zo unieke sound onstond waarmee Jamaica en Bob Marley in het bijzonder wereldwijd om bekend zijn geworden. Een heerlijke muzikale ontdekkingsreis EN theatrale show die Bob Marley’s muziek in een bijzonder historisch perspectief plaatst maar ook van de juiste sociale context voorziet.

Rootsriders zijn ooit opgericht om de 25e sterfdag van de koning van de Reggae in 2006 te herdenken. Nog altijd treedt deze uit de hand gelopen gelegenheidsformatie met veel succes op in binnen- en buitenland. Bekende vocalisten als soulzangeressen Giovanca en Shirma Rouse en Mitchell Brunings ma(a)k(t)en jarenlang deel uit van groep die nog altijd volle zalen trekken met hun bevlogen eerbetoon aan Jamaica’s beroemdste zoon. Ook na 10 jaar touren is de spelvreugde nog altijd het belangrijkste ingredient van de show. Afgelopen februari nog herdachten zij in DWDD op prachtige wijze Marley’s 70e geboortedag met als gevolg dat de clubtour de volgende dag compleet was uitverkocht!

Links
Website Rootsriders