POPRONDE ALMERE

RILAN & THE BOMBADIERS, THE RISING SUN, CREEPY KARPIS, PYN
Date : 1 / Okt / 2016
Tijd : 19:00 UUR Aanvang: 19.30 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : GRATIS
Gratis

POPRONDE ALMERE

GRATIS

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Bij ons in de Meester hebben wij de vier volgende artiesten weten te programmeren:

19:30 UUR PYN

Pyn04-HBsmall

Biografie Pyn

PYN heeft in samenwerking met producer Thijs van der Klugt (o.a. bekend van Baskerville) een EP opgenomen. De muziek varieert van donkere indie tot 80’s beïnvloede popsongs.

20:45 UUR CREEPY KARPIS

12039393_856747987748188_806699436413749295_n

Biografie Creepy Karpis

Creepy Karpis is geboren in Zwolle en opgegroeid in Groningse kelders en krochten. Beïnvloed door oude garage, surf en klassieke country-hits resulteert in rauwe songs met felle partijen, catchy riffs en in reverb verzopen vocalen. Dit najaar brengt Creepy Karpis hun debuut EP ‘Oh So Happy’ uit bij Geertruida Records.

22:00 UUR THE RISING SUN

the-rising-sun

Biografie The Rising Sun

Begonnen als project op de School voor de Kunsten, maar inmiddels uitgegroeid tot een opzwepend en sensationeel reggae-pop collectief. Praktisch alle Groninger podia maakte men al onveilig en de weg naar Hilversum is ook gevonden.De live teller staat inmiddels op zo’n 450 shows: van clubshows in Vera, De Melkweg tot en met Bevrijdingsfestival Groningen.

23:30 UUR RILAN & THE BOMBARDIERS
LandingspagePhoto

Biografie Rilan & the Bombardiers

Rilan, een jongen met een afkomst zo gevarieerd als het wereldklimaat, komt al vanaf een jonge leeftijd in aanraking met muziek doordat deze zeer aanwezig is in zijn ouderlijk huis, variërend van klassieke stukken tot Rock & Roll en van Jazz tot Afrikaanse folk.

Echter vanaf het moment dat Rilan samen met zijn oudere broer gaat wonen slaat de spreekwoordelijke vonk daadwerkelijk over en begint hij bewust zijn muzikale spectrum te verbreden: Los gaan op Biggie en Pac doet hij met zijn jeugdvrienden terwijl hij leert over melodie en akkoordenschema’s door te luisteren naar Jimi en de Beatles met zijn kamergenoten. Tegenwoordig bevindt hij zich in studio’s gevuld met top of the bill jazz cats. Het is dan ook niet verrassend dat al deze diversiteit reflecteert op zijn stijl.

Samen met DJ/Producer PCM, heeft hij net de laatste hand gelegd aan zijn debuut EP als Rilan & The Bombardiers;
een veelzijdige eersteling met elementen van soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek met een onmiskenbare aanstekelijkheid.
Zijn muzikale kleurenpalet is een eerbetoon aan het verleden, met een blik naar de toekomst.

Wat betreft zijn live performance begeleid door zijn band The Bombardiers: Luister, kijk en geniet want het plezier, de muzikaliteit en de energie spat van het podium af.

Links
Website Popronde
Facebook Popronde Almere
Facebook Pyn
Facebook Creepy Karpis
Website The Rising Sun
Website Rilan & the Bombadiers