MISSISSIPPI FOLK FEST: THE DUTCH BLUEGRASS REVUE

HERMAN BROCK JR. & BLUE GRASS BOOGIEMEN + SUPPORT: THE OLD DITCH RIVERHOPPERS
Date : 12 / Nov / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 5 | DEUR: € 8

MISSISSIPPI FOLK FEST: THE DUTCH BLUEGRASS REVUE

VVK: € 5 | DEUR: € 8

Mississippi Folk Fest is weer terug voor de liefhebbers van Amerikaanse bluegrass. 

bluegrass

HERMAN BROCK JR.

556709_464499056957166_1510248540_n

Biografie Herman Brock Jr.

Herman Brock Jr. is een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Het in begin 2015 verschenen bluegrass album ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene. En is uitgekomen op cd en vinyl. Het bevat veertien nummers van zijn eigen hand en twee van zijn vader Herman Brock Sr.

BLUE GRASS BOOGIEMEN

BGBM-live-on-Folkwoods

Biografie Blue Grass Boogiemen

DE BLUE GRASS BOOGIEMEN HEBBEN WAT TE VIEREN. AL 25 JAAR BRENGEN ZE: ‘HIGH-ENERGY BLUEGRASS AT ITS FINEST’. ROBERT-JAN KANIS (ZANG-GITAAR), ARNOLD LASSEUR (ZANG-MANDOLINE-GITAAR-VIOOL-DOBRO), AART SCHROEVERS (ZANG-CONTRABAS) EN BART VAN STRIEN (ZANG-BANJO-MONDHARMONICA-VIOOL) TOERDEN DE AFGELOPEN VIJFENTWINTIG JAAR NIET ENKEL DOOR NEDERLAND, MAAR DOOR HEEL EUROPA EN AMERIKA. ZE DEELDEN DE PODIA MET DIVERSE GROTEN UIT DE BLUEGRASS- EN COUNTRYMUZIEK EN BRACHTEN REEDS VIER ALBUMS UIT.

SUPPORT: THE OLD DITCH RIVERHOPPERS

bandpic

Biografie The Old Ditch riverhoppers

The Old Ditch Riverhoppers are: Jabe Piter Faber – Guitar, Banjo & Vocals Maurits Mekenkamp – Mandolin , Tenor, Fiddle, Harmonica & Vocals Franke Kooistra – Upright Bass & Vocals Martijn Koetsier – Guitar Biografie Beide afkomstig uit het hoge noorden van Nederland, troffen Jabe en Franke elkaar begin 2014 in Utrecht. Hun sporen ruimschoots verdiend in het Nederlandse metal circuit, bleken ze ook nog een geheel andere passie te delen: bluegrass en oldtime country. Franke ruilde zijn flying V om voor een contrabas, Jabe haalde zijn westerngitaar van zolder, en bekwaamde zich met behulp van grootmeester Bart van strien (Bluegrass Boogiemen) in het bespelen van de vijfsnarige banjo. Niet veel later voegde multi instrumentalist Maurits zich bij het duo, en The Old Ditch Riverhoppers zagen het levenslicht. Na een jaar lang verscheidene optredens te hebben gespeeld en twee albums te hebben opgenomen stuiten de heren begin 2015 op Martijn Koetsier die met z’n gitaar deze band omdoopte tot een volwaardig bluegrasss-kwartet. The Old Ditch Riverhoppers spelen een mix van bluegrass en oldtime country met een vleugje blues. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, fiddle en contrabas, en geïnspireerd door grootheden als The Stanley Brothers, Reno and Smiley, Doc Watson en Townes van Zandt, brengen zij een energieke show, vol oude en nieuwe bluegrass en oldtime klassiekers

Website Herman Brock Jr.
Website Blue Grass Boogiemen
Website The Old Ditch Riverhoppers