FLEVO BIERFESTIVAL

LIVE: THE CAMPFIRE COLLABORATION + PYROLYSIS + ROBERT DEN HARTIGH
Date : 8 / Nov / 2015
Tijd : 13:00 UUR 18+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal, kleine zaal en barzaal Bekijk Facebook event
Prijs : VVK: € 3,50 | DEUR: € 3,50

FLEVO BIERFESTIVAL

VVK: € 3,50 | DEUR: € 3,50

PINT Regio Flevoland organiseert bier gerelateerde evenementen in de provincie Flevoland en daar buiten! Nu is het weer tijd voor het derde bierfestival met verschillende brouwers, hapjes en muziek! PINT staat voor Promotie Informatie Traditioneel Bier. Opgericht in 1980 met als doel het bevorderen van de biercultuur in Nederland, zijn wij uitgegroeid tot de enige onafhankelijke vereniging van kritische liefhebbers die opkomt voor de belangen van de bierconsument in Nederland.

Live:

ROBERT DEN HARTIGH

PR foto

Biografie Robert den Hartigh

Robert den Hartigh (1976) speelt sinds 1993 rootsmusic, folk en countryblues. Naast het doorleefde Americana geluid, dat doorklinkt in zijn eigen songs, vertolkt en haalt hij inspiratie uit de Mississippi Deltablues en andere traditionele Amerikaanse rootsmuziek.

Naast de blues- en rootsmusic, speelt Robert ook folktraditionals of hillbillysongs uit het diepe zuiden van Amerika. Dit doet hij met veel toewijding voor traditie. De songs van Robert den Hartigh hebben allen een eigen verhaal. De intense beleving daarvan komt recht uit het hart. Hij begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestische gitaar en trekharmonica.
Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Charley Patton, Lead Belly, Lightnin’ Hopkins, Woody Guthrie, Jimmie Rodgers.

Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Charley Patton, Lead Belly en Lightnin’ Hopkins.Hij was al eerder te zien op Keltfest, Kwadendamme Bluesfestival, Folkwoods en Parkfest in Eindhoven diverse keren als support voor o.a. The Juke Joints & Jan Akkerman, Bluescafé Apeldoorn, Café Willem Slok in Utrecht, Café Wilhelmina Eindhoven en bij diverse motor- en bluesfeesten, in kroegen en op andere festivals, oa in Brecht (B) en Antwerpen (B), op festival Fabriek Magnifique.

Begin 2015 kwam zijn eerste soloalbum uit, Sing my blues, met daarop 12 nummers, uitsluitend eigen werk.

Naast dit soloproject, vormt hij samen met twee andere muzikanten The Campfire Collaboration. Ook hierbij gebruikt Robert verschillende instrumenten, waaronder ook de mandoline en de dobro. Samen met de andere leden zingt hij meerstemmig waardoor een traditioneel geluid wordt neergezet.

PYROLYSIS

12034190_1070430019663719_692786874094188340_o

Biografie Pyrolysis

Pyrolysis [paai-rol-lis-sis] is een folk-punk band uit het centrum van het Bourgondische platteland, Zaltbommel. De leden zijn Laurens (toetsenist, backing vocalist, parttime basgitarist en motivatiemanager), Tim (bassist, parttime drummer, backing vocalist en dromer), Sven (lead-gitarist, slaggitarist en chemicus), Stan (lead-zanger, drummer, mondharmonicaspeler en whiskydrinker) en Rikke (viool-speelster, backing vocaliste en blote-voeten-loopster). Met een sterke drang om het leven niet te over-compliceren begonnen ze begin 2010 pure vrolijkheid en waanzin om te zetten in muziek. Na honderden kroegjes, festivalletjes en zaaltjes op z’n kop te zetten, kwam in 2015 het debuut album uit, On Mountains High I Stand.  Deze inspirerende en krachtige plaat neemt je bij de hand en sleurt je mee naar daar waar al je zorgen even vergeten kunnen worden. Met opzwepende drums, dansbare en vrolijke melodiën, krachtige gitaar en heldere zang hoopt Pyrolysis dat zijn positieve boodschap niet snel vergeten wordt…

THE CAMPFIRE COLLABORATION

cc foto kaart

Biografie The Campfire Collaboration

The Campfire Collaboration is een samenwerking van de troubadours Robert den Hartigh, Mario Petrus en Rik van Berlo. Sinds 1995 speelden zij in diverse andere bands en vanaf 2009 zijn zij samen te vinden op diverse podia.

Deze doorgewinterde muzikanten brengen een mix van oldtime-country/folk/americana.

Met meerstemmige zang en akoestische instrumenten, waaronder de dobro, de mandoline, banjo en mondharmonica, de mandola, ukelele en de gitaar, wordt een traditioneel klinkend geluid neergezet.

Zij halen hun inspiratie uit muziek van the Dillards, the Stanley Brothers, Lead Belly, Bill Monroe, Bob Dylan, the Osborne Brothers en the Weavers.

Ze brengen zowel eigen nummers als traditionals uit eind jaren 1800 t/m 1950.

Ze speelden eerder al op het European World Of Bluegrass-festival (EWOB), folkfestivals als Keltfest, Folkwoods en Orfest en het popfestival Breda Barst. Ook stonden ze in de Ekko in Utrecht met de Hackensaw Boys en met the Pine Box Boys in the Rambler in Eindhoven. Daarnaast betraden de mannen het podium van Cowboy Up in Waardamme (B) het Pijnackerplein Bluegrassfestival in Rotterdam, het rockfestival Knipoog, het Levende Geschiedenis Festival en het Keltisch Midzomer Festival.

Robert den Hartigh * zang – mandoline – dobro – mandola

Mario Petrus * zang – banjo – gitaar – mondharmonica

Rik van Bertlo * zang – gitaar – ukelele

 

flevobierfestival_2015 (1)

 

Links
Website Flevobierfestival