EXTINCE + SUPPORTS

"X"
Date : 19 / Sep / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR 16+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: €7 | DEUR: €10

EXTINCE + SUPPORTS

VVK: €7 | DEUR: €10

Extince is terug! Extince is een grondlegger van de Nederlandse hip-hop. Hij was een van de eerste Nederlandse rappers en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit Spraakwater. Nu, 20 jaar later is daar het nieuwste album ‘X’! Kenmerkend voor de liedjes van Extince zijn (Brabantse) woordspelingen en een zachte G. Hij scoorde enkele nationale hits met nummers als SpraakwaterViervoeters en Kaal of kammen. Supports: stadsrapper Sallie E en Contrast & friends.

EXTINCE

site_50_20080321165426_1_extince.pers_.2007.1.klein_

Biografie Extince

Extince (Peter Kops), afkomstig uit Oosterhout, is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit Spraakwater. Nu, 20 jaar later is daar het nieuwste album ‘X’!

Op zijn nieuwe album werkte Extince opnieuw samen met producer Presto. De twee kennen elkaar sinds ‘Tweede Jeugd’ uit 2004. Presto werd bekend via VSOP, maar heeft ook gewerkt met veteranen als Typhoon, Winne en Duvel. Extince zelf kan kort zijn over de sound van zijn nieuwe album: “Ik heb mijn muzikale smaak gevolgd.”

De titel ‘X’ heeft een dubbele betekenis. “Het staat voor de jaren ’10 waarin we nu leven”, aldus Extince. “Maar dit is voor mij ook mijn tiende album. Zeven Nederlandstalige platen en drie Engelstalige die nooit in zijn geheel zijn verschenen. Dat waren andere tijden, nog vóór Top Notch, maar die albums zijn wel allemaal opgenomen en gemixt.”

De invulling van ‘X’ is even onnavolgbaar als de man zelf. Zo staan er op dit album samenwerkingen met onder meer Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba, Akwasi, Kingsize en Rotjoch. Ook grijpt de Exter terug naar het Engels, hij knipoogt naar zijn rijke oeuvre, overkijkt zijn koninkrijk, wisselt vlammende bars of met soulvolle balades en ontvangt traditiegetrouw een nieuwe generatie.

Links

TopNotch Extince