ERNST JANSZ IN CONCERT

SUPPORT JOJO LEÓN
Date : 17 / Okt / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR 16+, ID verplicht. Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK: € 9 | DEUR: € 12

ERNST JANSZ IN CONCERT

VVK: € 9 | DEUR: € 12

Ernst Jansz komt naar Almere! Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

Met als voorprogramma JoJo León. 

ERNST JANSZ

Ernst Jansz. Foto Sander Beerse

Biografie Ernst Jansz

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar.

Ook na de opheffing van deze band zat hij niet stil. Hij begeleidde en produceerde andere grootheden als Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot en maakte een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

Ernst Jansz speelt met een band bestaande uit: Guus Paat – gitaren, Richard Wallenburg – bas, Aili Deiwiks – viool

JOJO LEÓN

image

Biografie Jojo León

Jojo León is een op Amerikaanse leest geschoeide singer-songwriter.
Wanneer je zijn muziek voor het eerst hoort zou je geloven dat je naar een oude verloren gewaande tape van Bob Dylan luistert. Dat is niet verrassend, want Bob Dylan is een groot voorbeeld voor de muzikant, net als andere oude reuzen als Neil Young en Leonard Cohen.

Links
Website Ernst Jansz
Facebook JoJo León