DOPE D.O.D + DEF P + DRT

Date : 4 / Mrt / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 10 | DEUR: € 13

DOPE D.O.D. + DEF P + DRT

VVK: € 10 | DEUR: € 13

Hardcore rap, dubstep & beats. Sinds hun nummer “What Happened” explodeerde op YouTube met 16 miljoen views is Dope D.O.D. on tour over de hele wereld en stonden in het voorprogramma van Limp Bizkit, Korn en Snoop Dogg. Vanavond staan ze voor het eerst in Almere. Osdorp Posse frontman Def P zit dit jaar al 30 jaar in het vak en de altijd scherpe Almeerse MC DRT mag natuurlijk niet ontbreken.

DOPE D.O.D.

Dope-DOD-2

 

Biografie Dope D.O.D.

Dope D.O.D. is een Nederlandse Hardcore rap/dubstep groep uit Groningen. De groep kreeg internationale bekendheid door hun nummer “What Happened”, de officiële videoclip op YouTube van dit nummer is tussen januari 2011 en oktober 2015 meer dan 20 miljoen keer bekeken. Dope D.O.D. stond in het voorprogramma van onder andere Limp Bizkit, Korn en Snoop Dogg. In 2013 kregen ze een European Border Breakers Award voor hun album “Branded”.

DEF P

defp

Biografie Def P

Def P is van 1982 t/m 1990 opgeleid tot grafisch vormgever aan de Amsterdamse Grafische School. Na zijn opleiding werkte hij jaren als grafisch vormgever terwijl hij ondertussen furore maakte als grondlegger van de Nederlandstalige rap. Hij behaalde grote successen met de Osdorp Posse, waarmee hij twintig jaar door het land toerde en honderdduizenden albums verkocht.

(Deze populaire en invloedrijke rapgroep kwam eind jaren ’80 als eerste met een Nederlandstalig repertoire naar buiten en stond daarmee aan de wieg van het spraakmakende ‘Nederhop-genre’. Nederlandstalige hiphop is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van de hedendaagse Nederlandse muziekcultuur.)

Tegenwoordig maakt Def P jazz met BL3NDER of ska en reggae met de Beatbusters. Daarnaast worden er regelmatig muzikale projecten en experimenten uitgevoerd als rap ’n roll (Def P & Howling Coyotes) of alternatieve hiphop (Onderhonden, Digibombers). Naast muziek doet Def P veel schrijfwerk, grafisch ontwerpen, illustreren, schilderen of theater. Kortom bijna alles op creatief gebied.
Def P heeft zeer veel ervaring op tekstueel, muzikaal en visueel gebied. Hij is als tekstschrijver, artiest en grafisch vormgever voor de meest uiteenlopende klussen gevraagd en heeft daardoor de kennis, de ervaring en de creativiteit in huis om bedrijven en particulieren met bijzondere projecten van dienst te zijn.

DRT

DRT

Biografie DRT

Diep Rakende Teksten. (MC DRT)

Nederlandstalige Freestyle veteraan uit Almere. Verkiest content boven jokes en bars boven gimmicks…
Dutch Rap Terrorist

Herfst 2014 – Morbide Poezitas
(EP)
In Oktober van 2014 dropt nieuw materiaal in de vorm van de ‘Morbide Poezitas’ EP. MC DRT was eerder te horen met een deel van z’n ’30k’ song in de Zonamo sessie van collega rapper ‘Kaascouse’ en dropte in de zomer van 2014 de videoclip van ‘Bitterzoet’. Deze release in in zijn geheel door Mandroid(van de Robotix)geproduceerd en is tot dusver Dirk’s enige single-beatcreator project.’Morbide Poezitas is nog steeds gratis te downloaden op www.drt.nu

Zomer 2012 – Volkstherapie (Album):
Mei, het langverwachte’ full-length solo-album van DRT verschijnt in fysieke vorm.11 Mei vindt hiervoor een releaseparty plaats in de De Meester, Almere.
DRT krijgt deze avond versterking van live band; #teamwinning met vocalisten; Daniel van der Zee & Bredda Marcus en hypeman ‘Bolle. Met Rex-n-Undercover als support-act en DJ’s Muze.Sick en Flex-a-Tone op de draaitafels maakt de avond een ludieke impact.Na jaren bloed, zweet en tranen ziet het ‘Volkstherapie’ het onafhankelijke daglicht.

Lente 2012 – Kollaborateurs (Mixtape):
Als promo voor het komende solo-album verschijnt er 7 April 2012 een dikke mixtape online van MC DRT en collega’artiesten geproduceerd door SoundState Beats! De avond ervoor wordt(samen met Millennium Miek) een dubbele Almeerse Mixtape party gehouden en staan de 2 MC’s in een volgepropte BG-22-24 hun mixtapes te presenteren! Kollaborateurs tracklist bevat samenwerkingen met oa: Maylay Sparks, Substance, Rocc Spotz, Engel, Skenkie, Bredda Marcus, Patrice, Surya, Bolle, Miga, e.v.a

Winter 2011/2012 – DDN8 Remix Contest:
ISM HIJS dropt DRT alle Acapella’s van het eerder verschenen DDN8 project.Uit ruim 60 inzendingen, komen een 12-tal winnaars voort. De illustere tape is helaas nooit gedropt, misschien alsnog op een verdwaalde donderdag-nacht…

Zomer 2011 – Dondernacht (VideoBlog+9 Singles):
ISM met SoundState Beats en Shurly (Graphics) brengt MC DRT deze zomer elke donderdag-nacht singles uit via internet! Donderdag 21 Juli 2011 is de 1e single te downloaden zijn op www.drt.nu en houdt vanaf dan elke donderdag-nacht(voor 8 weken lang!) DRT’s website in de gaten voor nieuwe nummers!! De meeste blogvideos zijn inmiddels offline, de audio is nog steeds te beluisteren via youtube.

Links
Website Dope D.O.D.
Website Def P
Website DRT