DEF P : 30xPI TOUR

Date : 17 / Sep / 2016
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20.00 UUR Huisregels de Meester
Locatie : Grote zaal Attend on Facebook
Prijs : VVK: € 7 | DEUR: € 10

DEF P : 30xPI TOUR

VVK: € 7 | DEUR: € 10

Def P maakt met ’30XPI’ de cirkel rond. Schrijver, schilder en hiphoppionier Def P, bekend van o.a. Osdorp Posse, zit binnenkort dertig jaar in het vak. Om dit te vieren kondigt hij voor 2016 een tour en een nieuw solo-album aan onder de titel “30xPi”. Dit bijzondere album zal (naast digitale distributie) verschijnen in een gelimiteerde oplage op vinyl met handbeschilderde hoezen als unieke kunstwerkjes.

DEF P

Def P persfoto

Biografie Def P

Def P is van 1982 t/m 1990 opgeleid tot grafisch vormgever aan de Amsterdamse Grafische School. Na zijn opleiding werkte hij jaren als grafisch vormgever terwijl hij ondertussen furore maakte als grondlegger van de Nederlandstalige rap. Hij behaalde grote successen met de Osdorp Posse, waarmee hij twintig jaar door het land toerde en honderdduizenden albums verkocht.

(Deze populaire en invloedrijke rapgroep kwam eind jaren ’80 als eerste met een Nederlandstalig repertoire naar buiten en stond daarmee aan de wieg van het spraakmakende ‘Nederhop-genre’. Nederlandstalige hiphop is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van de hedendaagse Nederlandse muziekcultuur.)

Tegenwoordig maakt Def P jazz met BL3NDER of ska en reggae met de Beatbusters. Daarnaast worden er regelmatig muzikale projecten en experimenten uitgevoerd als rap ’n roll (Def P & Howling Coyotes) of alternatieve hiphop (Onderhonden, Digibombers). Naast muziek doet Def P veel schrijfwerk, grafisch ontwerpen, illustreren, schilderen of theater. Kortom bijna alles op creatief gebied.
Def P heeft zeer veel ervaring op tekstueel, muzikaal en visueel gebied. Hij is als tekstschrijver, artiest en grafisch vormgever voor de meest uiteenlopende klussen gevraagd en heeft daardoor de kennis, de ervaring en de creativiteit in huis om bedrijven en particulieren met bijzondere projecten van dienst te zijn.

SPINAL

Spinal Perspic

Biografie Spinal

Spinal is bekend van de rapformatie Nul7Negen en zijn samenwerking met Steen, ‘Kadaverrap’. Hij staat vooral bekend om zijn harde, zwartgallige, poëtische, en emotionele rapstijl die ook als kunstzinnig te beschrijven is, donker en grauw. Vanaf 2001 treedt hij met Nul7negen op door heel het land en vanaf 2008 samen met Steen door heel Nederland en België. 

In januari dit jaar bracht hij zijn debuutalbum uit ‘Verloren Zaad’.

ENGEL & JUST

01 Engel & Just (foto Freelens Visuals)

Biografie Engel & Just

Engel & Just maken dat waar hun hart ligt: rauwe boombap hiphop waarbij samples, scratches en rapflows de muziek bepalen. Maar het zijn ook meer muzikale raptracks, die gedefinieerd worden door melodie, inhoudelijke teksten, zang en instrumenten.

Engel en Just lopen elkaar in 2010 op een hiphopfestival tegen het lijf. Engel heeft dan al meerdere albums en enkele zeer populaire video’s gereleased. Just zijn rap-cv kenmerkt zich op dat moment door activiteiten in de underground en theater. De twee raken aan de praat en blijken enerzijds zoveel gemeen, anderzijds zoveel aanvullende verschillende eigenschappen te hebben dat een samenwerking niet kan uitblijven. In 2011 brengen ze Statler & Waldorf uit, hun eerste gezamenlijke album. In 2013 volgt een tweede plaat, genaamd Dertig .

Liefdewerk Oud Papier

De afgelopen twee jaar werkten Engel & Just aan Liefdewerk Oud Papier, het 3de album dat op 14 september 2015 verscheen. Het album is een combinatie van boombap hiphop en muzikale hiphopliedjes, waarbij vele producers, muzikanten en collega-rappers de revue passeren.
Inhoudelijk staat de liefde voor muziek centraal, maar ook komen thema’s als vriendschap, zelfreflectie en drankmisbruik voorbij, uiteraard voorzien van een flinke dosis zelfspot die we van de heren gewend zijn. Het totaal valt geheel binnen de Engel & Just-traditie, maar is qua sound breder en volwassener dan ooit tevoren.

Live

Op het podium zijn Engel & Just op hun best. Ze brengen een show die blaast, boeit en misschien zelfs een klein beetje ontroert. Met hun passie, skills, gevoel voor humor en ongeëvenaarde interactie oogsten ze veelal respect en zorgen ze minstens voor een glimlach bij het publiek.
Hierbij komt ook het derde teamlid, Dj Native aan bod. Minder zicht- en hoorbaar op de plaat (hoewel onmiskenbaar aanwezig vanwege zijn studiowerk, producties en scratches), maar des te meer aanwezig on stage. Als backbone van het live-trio verzorgt hij de basis van een pure hiphopshow bestaande uit 2 draaitafels, 2 mics en hun bespelers.

“Keiharde, maar super positieve Nederlandstalige boombap hiphop van het hoogste niveau! Het plezier spatte van het podium af en eigenlijk had deze show de afsluiter van het festival moeten zijn.” – Popunie.nl

“Vakkundig mixt en scratcht DJ Native de boel aan elkaar. Naast alle eigen tracks komen er ook beats uit de tijd dat boombap bekend werd voorbij. Het zorgt voor een feest van herkenning” – 3voor12

“Engel & Just bewijzen andermaal tot de beste rappers van Nederland te behoren door met veel emotie, energie, kracht en passie overtuigend te rappen over de authentieke oldschoolbeats en scratches van DJ Native.”- Statemagazine

Albums:

Engel & Just – Statler & Waldorf (2011)

Engel & Just – Dertig (2013)
Engel & Just – Liefdewerk Oud Papier (2015)

MCGYVER

McGyver Presspic

Biografie McGyver

De afgelopen jaren zijn geen stille vaarwateren geweest voor McGyver. Zo bracht hij het album “Monarchivaris” uit, heeft hij voor Hef & Feis geopend in de Mezz, trad hij op tijdens het Ondergronds Verbond Festival #7, de Zwarte Cross 2014, maar ook voor de Koning en Koningin in Almere én een mini-tour in China (beide met Classick).

Na het succesvolle ontvangst van zijn Nederlandstalige mini-EP “SFDC” (een in april 2015 uitgebrachte 7 inch vinyl, die nog steeds verkocht wordt tot in Australie, de VS, Duitsland en Spanje, is een nieuwe EP weer in de maak met zijn vaste maat op de mic Rickz.

Met Rickz (bekend van onder andere Bazz&Juice, shows in Cul de Sac, 013 Tilburg en Festival Mundial 2014) en DJ Picky brengt hij rauwe rap en beats keihard door je speakers. Door HIJS is hij zelfs omschreven als “het Nederlandse equivalent van Joey Bada$$”.

De set-up? Twee emcees en één deejay. De style? Een zeer energieke tag-team performance met zo af en toe freestyle rap van een hoog niveau. Hun hart? Pompende boom bap beats.

Links
Website Def P
Website Spinal
Website Engel & Just
Website McGyver