AN ACOUSTIC EVENING

TANGARINE, WILLOW GARDEN & JOJO LEÓN
Date : 25 / Apr / 2015
Tijd : 19:30 UUR Aanvang: 20:00 UUR
Locatie : Grote zaal
Prijs : VVK €9 | DEUR €12

AN ACOUSTIC EVENING MET TANGARINE

VVK €9 | DEUR €12
An acoustic evening: een avond ouderwets genieten en geheel in het teken van de betere akoestische muziek. Singer-songwriters begeleid door gitaar of piano met als afsluiter dé absolute topper als het gaat om mooie en gevoelige songs. Douwe Bob startte de acoustic evening en Tangarine betreedt tijdens de tweede editie het podium.

TANGARINE

tangarine_512 (1)

Biografie Tangarine

Move on, dat op 22 augustus verschijnt, wordt het zesde album van Tangarine en de tweede plaat die ze uitbrengen bij platenlabel Excelsior Recordings. Met dit optimistische en frisse folkalbum sluiten ze de periode af van hun succesvolle, introspectieve plaat Seek and Sigh, waarop ze persoonlijker dan ooit over hun eigen verleden zongen.

Vanaf oktober volgt een Nederlandse clubtour, als vervolg op de uitverkochte clubtour die ze in de eerste helft van 2014 deden. In februari 2015 volgt bovendien de theatershow ‘In Stereo’, waarin de tweelingbroers zonder begeleidingsband optreden en verhalen zullen vertellen over hun ‘broederschap’: zo zullen ze beschrijven hoe ze samen opgroeiden en hoe het is om onafscheidelijk te zijn.

Al vanaf hun twaalfde jaar maken de broers Sander en Arnout Brinks samen muziek. Ze werden in die tijd hevig beïnvloed door de folktraditie uit de jaren zestig. In de jaren die volgden brachten ze vier albums in eigen beheer uit. Jarenlang organiseerden ze eigenhandig in het hele land optredens, van huiskamers tot buurtcentra. Ook stonden ze met grote regelmaat in voorprogramma’s, waaronder in dat van latere labelgenoot Tim Knol.

Nadat ze eerst regionale bekendheden in het noorden van Nederland waren geworden, maakten ze in 2012 een landelijke claim to fame en tekenden ze bij Excelsior Recordings. Eén van de hoogtepunten in de concertreeks die volgde, is ongetwijfeld het optreden op Lowlands 2014. Een ander hoogtepunt in dit jaar was dat Tangarine elke maand als huisband fungeerde van het massaal bekeken tv-programma De Wereld Draait Door.

WILLOW GARDEN

WillowGarden small

Biografie Willow Garden

Willow Garden is de naam waaronder Johan en Mariecke Borger hun talenten samen laten komen.

Je zou ze kunnen kennen van hun bijzonder solo albums, of misschien van hun bijdrage aan albums van andere artiesten(o.a Tangerine en Kim Janssen).

Onder de naam Willow Garden keren broer en zus Borger terug naar hun Roots. Terug naar hoe het voor hen ooit begon. Ze groeiden op in een muzikaal gezin in een huis rijkelijk gevuld met instrumenten, en zingen en spelen al vanaf hun vroege jeugd samen.

De afgelopen jaren hebben ze zich vooral gericht op hun solo albums(Johan: ‘Sometimes’ en ‘Wild Geese Calling’ & Mariecke: ‘Through My Eyes) en het ontwikkelen van een eigen geluid maar nu slaan ze de handen ineen om een combinatie te brengen van de mooiste traditionals en het beste van hun eigen, nieuwe songs.

JOJO LEÓN

image

Biografie Jojo León

Singer-songwriter Jojo León noemt Walt Whitman, Henry Miller en Bob Dylan als zijn inspirators.

Links
Website Tangarine
Facebook Tangarine
Website Willow Garden
Twitter Jojo León